NOU Telecomandament

04
Abr

CEDIV, seguint la seva filosofia de millora constant en la qualitat de les proves diagnòstiques que ofereix, acaba d’adquirir un nou aparell de telecomandament, el Siemens Luminos, que s’utilitza per realitzar estudis dinàmics a través de raigs X i de materials de contrast, i que proporciona imatges de gran qualitat en temps real i en moviment, fet que reverteix en una millor precisió diagnòstica i també terapèutica.

A més, a través d’unes noves funcions que es regeixen per la intel·ligència artificial, ajusta de forma automàtica la dosi de radiació necessària en funció de les característiques de cada pacient. L’aparell avalua la constitució física de les persones i la part del cos que s’ha d’explorar per evitar radiacions innecessàries.

El nou telecomandament disposa d’una taula totalment mòbil, fet que facilita la realització de la prova a pacients amb poca mobilitat o amb cadires de rodes.

El telecomandament té múltiples aplicacions i sovint és emprat per equips multidisciplinaris formats per especialistes de diferents serveis. Per exemple, s’utilitza per realitzar estudis de lesions tumorals i inflamacions, per analitzar el funcionament de l’aparell digestiu, el sistema urinari o el reproductiu i a la vegada per dur a terme intervencions de la via biliar per via endoscòpica, i per fer infiltracions facetaries. El nou aparell és híbrid, cosa que significa que també pot realitzar radiografies convencionals, fet que optimitza la utilització d’aquest equip.

Els equips estan completament robotitzats de manera que es minimitza el contacte entre els professionals que realitzen l’exploració i els pacients. En temps de pandèmia, aquesta prestació contribueix a incrementar la seguretat de totes les persones que intervenen en el procés.

Les imatges generades es poden visualitzar immediatament, sense haver de passar pel procés digital de revelat. Aquests equips també estan preparats per incorporar, en un futur, noves funcionalitats vinculades a la intel·ligència artificial que puguin sorgir.